Stand by...

Agyba mindent

Nem, nem a tanulást akarom még megkerülni csapon át a fejbe adagolt, folyékony tudással.

Inkább csak arra gondoltam, milyen szép lenne, ha, legalábbis bizonyos tartalmakat, nem kéne nézni, hanem egy kép bekapcsolása után megjelennének lelki szemeink előtt, úgy mint mikor elképzelünk vmit, vagy felidézünk magunkban egy emléket.

Ez, a sci-fikhez is hihetetlen, földöntúli dolog akkor jutott eszembe, mikor rájöttem, h sok hasznosat tennék még ma, de pont a legfáradtabb részem kell mindenhez, a szemem. A kimerültsége annyira nem meglepő, keveset alszok, sokat vagyok ébren, és az ébren töltött idő nagy részében aktívan használom őket, olvasok, írok, filmet bámulok. Sajnos ez elég rendesen aláássa az aktívkodós terveimet, mivel ez az a testrészem, amit nem tudok szinte smivel sem megkerülni, amit tennék.

Ha az izmaim fáradt, leülök, és teszek vmit az asztalnál, ha a kezemnek sok az írás, gépelés, egerezés, olvasok kicsit, ha az agyam fárad le, filmezek, beszélgetek kicsit matekfeladatok helyett. Ám a szemem mindenhez elengedhetetlen, mert vagy az olvasás, vagy az írás, vagy a mozgókép figyelmes bámulása fontos szerepet kap azokban a dolgokban, amit hasznosnak/szórakoztatónak tartanék. Kivétel ez alól a sportolás bizonyos része (legalábbis nem “erős figyelés” kell), és a beszélgetés, de feltételei (hely, más emberek), egyik sem olyan a kettő közül, amelyet esti, kicsit fáradt, de még használható fölös, de kihasználandó óráimban tehetnék.

Ezért gondoltam rá, milyen jó lenne ilyenkor lefeküdni, becsukni a szemem, és passzívan némi infót fogadni, vizuális módon, például képeket, filmet nézni, csak tényleges, fizikai nézés nélkül.

“Mellékes” felhasználási területe lenne a mostanában lehetetlennek tűnő technikának (örökre nem merek jósolni, túl gyorsan fejlődünk), pl az, h egyedülálló élmény lenne néhány ilyen “vetítés” azoknak akik születésük óta, vagy sok éve nem láthatják a világot a saját szemükkel.

Ennyi voltam mára a világmegváltó, még Hollywoodnak is túl földöntúli, megvalósíthatatlan technikai újításaimmal.

Szerintetek jó vagy rossz ötlet? Mi a hibája? Mit kéne még tudnia? Mi állhat ehhez a legközelebb valóságban?

1 Comment(s). Add a comment or Trackback

  • Kiss K D  20:28 Sep 17, 2010 

    Ahogy az az előző postban leírtam, mostantól nem akarok feltétlen mindent belefogalmazni az aktuális bejegyzésbe. Ez el is kezdtem ezzel az írással, mivel eredetileg meg akartam itt említeni, h nem ez az első világmegváltós ötletem a blogon, volt még a http://blog.kisskd.hu/200905/kutyahangfal/ (Kutyahangfal) is, de nem tettem, szóval most itt pótolom 😉

Leave a comment ↓

Welcome back, (change)

submitting...