Stand by...

Így sikerült

Sok kérdésre felelhetnék ebben a pillanatban a címben szereplő “mondattal”.  Sorba veszem most h hirtelen mikre gondoltam, és fűzök hozzá egy kis magyarázatot is:

Milyen volt az év? Miért csináltam ezt-azt így, vagy úgy?

Nagyon nem tudom mit emelhetnék ki idénről, sok dolgot nem tudom megmagyarázni, de ez már csak ilyen. Nem érzem, h akármi jelentőset elértem volna, vagy h akármi rosszat tettem (mm különlegeset, említésre méltót), egyszerűen csak én voltam én, és éltem úgy mint bármikor máskor. Se pozitív, se negatív irányban nem értem el eredményeket. Igazából nem nagyon tudom mit tettem a létezésen kívül, ez nem kicsit zavar több területen, de ez van, én csináltam így, változtatni már nem tudok rajta.

Miért nem írtam ide egy csomó ideig? Miért írok most mégis?

Egyszerűen nem volt kedvem/időm/energiám/akármim, h a meglévő gondolataimat összefoglaljam, és legépeljem, vagy csak nem a megfelelő pillanatban.Mindig olyankor állt össze a fejemben 1-1 bejegyzésre való, amikor vagy egyáltalán nem volt lehetőségem jegyzetelni, vagy nem voltam gépközelben.

A hónapok folyamán kidobtam pár kézzel írt fecnit, amin 1-1 posthoz készített jegyzeteim voltak. Szabad kézzel egyrészt nem írok eleget ahhoz h utána minden gondolatomat újra össze tudjam gyűjteni,  másrészt ha vmiről egy post-it-re odakarcolok ceruzával pár szót, az már a szememben “beszennyezett” téma, amiről nem kezdek hosszabb-rövidebb elmélkedésekbe itt.

Ha pedig jegyzet nélkül halasztottam el a bloggolást, akkor pedig mire a gép elé értem, szétszálltak a gondolataim. Az persze sokszor eszembe jutott, h mi lett volna a téma, de nem tudtam minden fontos “vázlatpontot”, szókapcsolatot, fordulatot felidézni, amit korábban elterveztem magamban. Ahhoz pedig ismételten “maximalista” voltam h egy olyan szöveget vessek az adatbázis karakterei közé, amiről tudom, h csak silány utánzata annak, amilyet össze tudnék állítani.

Mindig is folytatni akartam, vagyis inkább igazán elkezdeni, rendszeresen írni, de mindig “majd holnap” lett belőle. Most itt nagy magányomba, tegnap/ma ismét eszembe jutott a téma. Gondoltam arra, h na, majd új év, új szokások, fogadalmak címén 2010-t nevezem ki az igazi blogkezdés évének. Aztán gondolkoztam, és rájöttem, h az megint csak elodázás lenne, és egyébként is, mennyivel jobb úgy kezdeni az évet, h a tavaly újrakezdett blogot folyatom 😀 Ezért próbálom ezt a posztot még “gyorsan”, most, idén befejezni.

Mi a francért ülök most, szilveszterkor is egyedül a gép előtt? Miért írok ilyenkor (is) blogpostot? Hogy jut ilyen eszembe, bulizás, szilveszterezés helyett?

Hát ez egy olyan játék eredménye, melynek több szereplője volt. Játék neve: Mit csináljon Dani szilveszterkor? Játékosok: lehetséges programok. Kitalálhatjátok h végül az “otthon ül, és blogpostot ír” nevű játékos győzött, de h hogyan (vagyis inkább azt, h h nem másik lett a befutó), szeretném vázolni, résztvevőnként, a következő bekezdésekben:

Talán általánosságban, különösen a korosztályomban, a leglogikusabb, és legtermészetesebb dolog az lett volna, h ha elmegyek partizni, lehetőleg vmi házibuliba.  Ehhez a tervhez két fontos dolgog hiányzott, egy buli (egy meghívás), és az h el akarjak menni. Előbbi szerintem egyértelmű, utóbbit kicsit indokolnám. A környezetemben lévő ilyen jellegű eseményeknek úgy éreztem h nagyrészt az volt a legfontosabb jellemzője, h mennyi alkoholt, és milyen rövid idő alatt tudnak magukba tölteni a jelenlévők. Ez biztos egy rendkívül jó program, meg élvezetes, meg minden, de én nem szoktam ilyen értelemben inni (ez egy másik történet, de a nagy akadályozó tényező az ízlésem), és ha innék is, akkor sem ilyen stílusban szerintem. Az pedig szintén nem köt le, h olyan, részeg egyedek közt legyek, akiket (esetenként legtöbbüket) józanul is nehezen viselek.
Jelen esetben is tartottam magam ahhoz az életszemlélethez, h csak azért h vmit tegyek (elmenjek egy buliba, vegyek vmit, beszéljek vkivel), nem teszem. Kicsit kuszán sikerült általánosítani, szóval konkrétan ebben az esetben: csak azért h bulizzak, nem megyek el bulizni (egy olyan “eseményre” amit nem élvezek), akkor  már smivel sem rosszabb a többi program és még kényelmesebb is.

Következő kézenfekvő lehetőség lett volna, h ha ilyen “extra igényeim” vannak, akkor teremtsem meg én a feltételeket, szervezzek én vmi társas szilveszteri programot. Az ehhez szükséges tárgyi feltételek megteremtése még megoldható lett volna, viszont másból elég nagy hiány mutatkozna: résztvevőből.  Azok közt, akiket szívesen hívnék a házunkba, akikkel szívesen töltenék egy ilyen estét, szerintem kevés/egy sincs, aki eljönne, és jól érezné magát egy olyan szilveszeterezésen amilyet én ideálisnak gondolok. A szememben a tökéletes szilveszteri program gyakorlatilag egy barátokkal eltöltött, beszélgetős/hülyéskedős/filmezős/kártyázós-társasozós (igény, hangulat, és véletlen szerint) este. Nem szükséges hozzá, sőt kimondottan kerülendő a részegedés, a kultúrált alkoholfogyasztással nincs smi bajom, habár abban (sem) veszek részt. Nekem (de ez már tényleg csak ízlés dolga) egyáltalán nem hiányozna a bömbölő “zene”, és (ez meg már csak hiúság és félelem) a tánc sem. Egyedül meg beszélgetni nem lehet, szóval ez az ötlet is kilőve idénre, mivel még mindig nem teltem megfelelő társakra ehhez.

Kiváló lehetőség lenne még kettesben tölteni vkivel a szilvesztert, amihez lenne is kedvem, csak hát megint közbeszól a létszámhiány.

Ezek után már csak magányos programot ígérő versenyzők maradnak, akiket szinte csak gyorsan felsorolnék: Aludhatnék, de annyit nem hagyott volna a család, h megérje. Filmezhetnék, amit meg is fogok tenni majd éjfél után asszem. Programozni is gondoltam, de ahhoz túl fáradt vagyok, szóval felhagytam vele. Tanulni tényleg illúzióromboló lenne.

Miután mindent kilőttem, már (legalábbis nekem) sokkal logikusabbnak tűnik, h miért nyert végül az “írjon újrakezdő blogpostot” versenyző. Ezzel legalább hasznosat tettem, de mégsem hétköznapit. Fogadkozni nem szoktam ilyenkor, de ez talán jelzi, h a bloggolás egy olyan területe az életemnek amin jövőre változtatni akarok, sok más mellett.

Ennyit akartam idén írni ide (na jó, többet is, de ma, ebben a témában, azt hiszem, csak ennyit). Mindenkinek BÚÉK, és stb minden jót, remélem a többségnek jobb szilvesztere volt most is, és egy év múlva is hasonló lesz (mert hát valljuk be, akármennyire is, legalábbis nekem, logikus h miért teszem most ezt, akkor sem túl élvezetes program).  Jövőre találkozunk elvileg, most megyek, és felkeltem azokat, akikkel idén koccintok éjfélkor (tesó és ősök)

Ha vkinek lennének újabb versenyzői, ne tartsa magában, gyűjtöm már most a következő alkalomra a jelentkezőket 🙂

11 Comment(s). Add a comment or Trackback

 • Blite  21:09 Jan 01, 2010 

  Dani miért nem mentél el Petiék bulijába? Még a társadalom legalja is eljutott oda 🙂 és 50 emberből csak megismerkedhettél volna egy kettővel akikkel van közös témátok 🙂 vagy néztek volna ahogy a csajok egymással smárolnak, biztos felállt volna rá x) és ha nem mész soha sehova mert otthon kockulsz akkor a kurva életbe sose fogsz otthon kártyázni meg filmezni bezsélgetni a haverjaiddal mert csak chat marad a kockákkal…

 • Kiss K D  10:05 Jan 02, 2010 

  Szerintem nem igazán értesz, én úgy gondolom, pontosan leírtam miért nem mentem oda, olvasd át mégegyszer 😉 Másrészt köszönöm a kedves rám elkülönített információmorzsát, h a társadalom legalja is ott volt. Többek közt pont ezért nem lett volna túl nagy kedvem menni, úgy érzem, én nem ehhez a csoporthoz tartozom.

  Lányok esetében pedig jobban kedvelem, h ha velem smárolnak, és józanul, szóval ez sem kötött volna le.

  Ahova úgy érzem, megéri elmenni, oda megyek szívesen, hidd el. Haver kevés van, de nem is annyira hiányzik, a barátok a lényegesek.

 • Kiss K D  10:09 Jan 02, 2010 

  Kikasz (néni :P) FB-on írt: “Hát Dani, nem szívesen fájdítom a szíved, de pont olyan szilveszterünk volt, amilyet te is rendeznél 🙂 jövőre remélem jobban alakul majd neked is! Teljen jól az új éved!”

  Válasz: fájdítani nem fájdítod, csak irigykedek egy sort, mert a múltkoriból kiindulva, nagyon jó dolgotok lehetett. Aztán meg örülök h jól éreztétek magatokat, és filózgatok, h h szerveződjön/találjak legközelebb én is ilyet 🙂

 • Kikasz  10:13 Jan 02, 2010 

  máskor majd ide írok 😛 😀

 • törpi  10:26 Jan 02, 2010 

  Ne hidd, hogy bármi gond is van veled, ha nincs kedved bulizni, ne menj el (tudom, hogy én általában az ellenkezőjére próbállak rávenni). 🙂 De szerintem, ha már otthon maradsz, akkor érezd magad jól, és ha ehhez (a lehetőségek közül) a kockulás a legjobb, hát tedd azt, ne foglalkozz mások véleményével. Ráadásul én is tudok kapásból legalább még egy olyan ismerőst mondani, aki otthon töltötte a szilvesztert, alkohol nélkül, és nem hinném, hogy bánná. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet, ha jövőre kicsit hamarabb körbekérdezel, még akár meg is valósulhatna az “ideális szilveszter”, vagy Te találsz olyan helyet, ahol valóban jól tudod érezni magad. 🙂

 • Kiss K D  21:12 Jan 02, 2010 

  Mjad próbálok erre figyelni 🙂 Célom elérni h vagy itt, vagy máshol, de rátaláljak vmi nekem valóra.

  Buli és buli közt is sok különbség van, bár tény, h kb az összeshez (legnagyobb részéhez) nincs kedvem, de ez így is fog maradni asszem. Azt a kevés kivétlet kéne gyorsan, és nagy mennyiségben megtalálni 🙂

 • Blite  19:58 Jan 04, 2010 

  Nem azért írtam hogy “társadalom legalja” mintha bele sorolnálak, hanem MÉG ŐK IS eljutottak, hát MÉG TE neked még könnyebb lett volna. Én sem ittam egy korty alkoholt se szilveszterkor, meg nem is néztem mit csinálnak Petiéknél, ráadásul itthon szilvesztereztem. Eddig nincs különbség kettőnk között, de ha fontosak a barátaid miért nem hívtad el őket kártyázni meg ilyesmire? Vagy ők részegre itták maguk egy másik buliban? Én szilveszterkor ugyanúgy tudtam volna értékelni egy kártyapartit, egy nagy “ereszdelahajamat” és egy szolídabb kétszemélyes szilvesztert 🙂 az utóbbi jött össze 😉 Csak valami emlékezetesebbet illik ilyenkor csinálni szerintem mint a blogírás és a kockulás…

 • Kiss K D  22:04 Jan 05, 2010 

  Hát a berúgás, vagy részegek közt témfergés nekem nem emlékezetesebb. Vagyis de, lehet h tovább emlék, de nem jó, az meg nem hiányzik.

  Saját szervezéssel meg egyrészt korábban kellett volna gondolkodni, másrészt szerintem minden olyan ember, akit hívtam volna, jobban elfoglalta magát máshol, különböző eseményeken.

  Abból amit te mondtál, én, mint írtam, az utóbbi kettőt élveztem volna, csak hát különböző okok miatt egyik sem jött össze. Ezzel megint csak oda jutottam, h nem volt smi.

 • Blite  17:07 Jan 08, 2010 

  “Még a társadalom legalja is eljutott oda” úgy látom vannak akik magukra vették, pedig nem azt mondtam hogy aki elment oda az mind mind beletartozik, de nem is értem miért veszi valaki magára ha biztos magában hogy ő nem az? Jó kérdés? (Egyébként senkit nem sorolok bele az osztályból jelenlévőkből a társadalom legaljába) Ha ti nem tartjátok magatokat annak akkor miért sorolnátok bele? Szóval ne tessék kalkulálni meg megsértődni! Dani! Mmehettél volna egyik barátoddal valami olyan buliba ahova mennek, kivéve ha családi, és akkor még több barátod lenne jövőre 🙂

 • Kiss K D  21:06 Jan 11, 2010 

  Attól h elmegyek vkivel egy buliba, még közel sem lesz több barátom. Szerintem nagyon másképp értelmezzük ezt a barát szót 😉

 • mesx  13:33 Jan 16, 2010 

  Örülök, hogy végre megjelentél… Még ha alacsony is a lelkesedési indexed.
  Úgy tűnik, én vagyok itt a környéken a legöregebb – de javítsatok csak ki, fiatalok, ha nem így van -, hadd tegyek hát fel egy kérdést: jól érzem, hogy oly szomorú, mélabús, néha már depressziós ez a mai fiatalság, hogy elmegy az ember életkedve, ha Benneteket hallgat? Nem csak Rád, a címzettre értem, hanem úgy általában. Köszönhetően talán az EMO-életérzésnek, vagy annak, hogy mindent hamarabb élnek át a fiatalok, mint kellene, mint ahogyan testileg és érzelmileg érettek rá (első ivászat, első párkapcsolat, első szex élmények, stb.). Én tudom, és most írásba is adtad, hogy Te nem vagy olyan élmény-vadász típus, mint a mai átlag fiataok, de akkor mire ez a mélabú?
  Vagy ilyen elkeserítően kevés olyan ember akad, aki osztja a nézeteidet és így akarna bulizni, vagyis nem akar úgy bulizni… szóval értetlenkedek… magyarázzatok…

Leave a comment ↓

Welcome back, (change)

submitting...

1Pingbacks & Trackbacks