Stand by...

Bohóckodás

Kb így tudnám jellemezni azt a valamit ami ma közlekedésbiztonsági előadásként futott. Az ötös félévemre való tekintettel a fizikatanárom engem is hívott, h menjek a faktosokkal, és nézzem meg. Mivel ez egy német, egy ének és egy osztályfőnöki óra helyett volt, ezért természetesen elmentem.

A gyakorlati rész abból állt, h a csapat fele, roppant mini bringákon, roppan szutyok bukósisakokban (amin többek kb a bejáratot nem találták) kellett egy rettentően életszerűtlen akadálypályát teljesíteni. Ez persze kb senkinek nem sikerült. A következő napirendi pont az volt, h beültünk egy Swiftbe, egy autóklubos pacák mellé, aki hátratolatott, aztán full gázzal megindul egy “bábú” (felállított PVC cső ) felé. A feladat abból állt, h az ő dudálására kellett megnyomni a lábunknál lévő fékpedált és ezzel a céljuk az volt. h szemléltessék ,milyen hosszú a fékút. De ez a megoldás így rém unalmas, és ésszerűtlen volt szerintem. Az úgy szemléletes lett volna, ha akkor fékezünk, amikor akarunk, és így rádöbbenünk milyen későn jut ez eszünkbe. Ez a megoldás csak arra volt jó, h megtapasztaltuk, ha  ahapek tudja h mikor kell kiadni a parancsot a fékezésre, ahhoz h elüsd azt a valamit (ami am se formájában, se tömegében nem hasonlított egy emberre, és ezért szerintem nem is volt igazán hiteles, amekkorákat szállt)

Egy beiktatott jópofizás (vmi sajtótájékoztató-féleség) után jött az elméleti rész. Itt az “oktató” már kicsit szellemesebb volt (talán túlzottan is), de az tuti h nagyjából meggyőzött h nem csak az égbe szövegel. Mesélt saját, és +hozzá közel álló” baleseteket, és volt egy két tényleg humoros beszólása, bár az önfegyelmével akadtak gondok, amikor nekünk pattogott a rossz szervezés miatt.

Itt az idő nagy része videónézéssel telt, amiknek a tartalma igaz nem volt hülyeség, de engem nem is nagyon fogott meg. Voltak balesetek rossz minőségű felvételen, biciklis propagandafilm, egy töréstesztbábú (és egyben a biztonságtechnika) története és a közlekedésbiztonságról szóló tanácsok. Egyes jeleneteken is jót kötözködtünk, pl azon h egy hobbiból bicikliző egyénnél (vagy bárki másnál) mikor van pót biciklikerék. De a tartalom semmi volt a kivitelezéshez képest. Látszott h az Autóklub úszik a pénzben mivel komoly keverőpult, és 2 db, összesen egy kisebb bulit behangosító hangfal volt a videók elbeszélésének átadására. H a nyilvánvaló pazarláson kívül még más is zavarjon, ezek természetesen agyig fel voltak tekerve, h szakadjon a dobhártya a sistergésbe + úgy dübörgött a a basszus(ban a recsegés) mint egy ágyú.

Jah és majd elfelejtettem, nagy örömünkre, kaptunk McDonalds logós láthatósági mellényt, vagy mi a szöszt.

0 Comment(s). Add a comment or Trackback

Leave a comment ↓

Welcome back, (change)

submitting...