Stand by...

Nota bene, avagy mit NE felejts el WP frissítés előtt

Az történt ma, h kiöregedő WP-met, a új, csili-vili, magyar WP 2.7-re cseréltem. A fordításért hálával tartozom a Word-Press.hu-nak, és különösen DjZone-nak.

Mások okulására, és azért, hogy mégegyszer ne kövessek el ilyen hibát, adnék pár tanácsot:

  • NE hagyd bekapcsolva Frissítsd a Fluency Admin nevű plugint, mert egyrészt szükségtelen, másrészt komoly gond, ha használhatatlan frissítés után az admin felület (áthúzások oka: megláttam, hogy van új verzió)!
  • Olvasd el a olvasdel.html fájlt!
  • Ha az előző pontot nem hagyod ki, akkor eszedbe fog jutni, hogy mentesd a hackelt rendszerfájlokat. (Vagy leginkább ne is nyúlj bele ha nem muszáj!)

Egyébként rájöttem hogy lehet gyorsan, és biztosnságosan frissíteni. Odáig általános, hogy PhpMyAdmin–> adatbázist lemásoljuk. De a trükk (amiről tudom, hogy nem használható általánosan, nekem mákom van) az most jön: Távoli asztal–>eredeti mappa átnevez–> az oda letöltött WP-t kicsomagol eredeti néven+fontos fájlokat (sablon+konfig+stb.) átmásol. Innentől már követtem az eredeti utasításokat, csak a távoli asztalos csavarral rengeteg időt takarítottam meg, ami egyébként feltöltögetéssel telt volna.

0 Comment(s). Add a comment or Trackback

Leave a comment ↓

Welcome back, (change)

submitting...