Stand by...

Kutyasétáltatás

El sem hiszitek milyen gázos dolog. Elhatároztam, vagyis inkább csak finomabban, kitaláltam, hogy vinni kéne a Maci mutyát sétálni, Ő is mozogna, meg valaki más is. Látna világot, futkározna, talán nyugisabb lenne esetleg itthon is. Ötlet megvolt, végrehajtásának akadálya volt többek közt, hogy mint mondtam, ez korszakalkotó lépés lett volna, azaz Aramisz kutya nincs a sétához, meg a hozzá tartozó jólneveltséghez hozzászokva. Épp ezért úgy gondoltam, kell egy kis segítség, mivel drága kutyám nem épp kistestű, és igaz én erőteljesen hájasodom, mégsem árt egy kis plusz erő ha meg kell állítani. Ezért hívtam pótapámat, vele vasárnapra sikerült egyeztetni az akciót.

Elindultunk szépen, Maci húzott emberesen kutyásan, de csak nem szabadult. Köbüki hitetlenkedő kérdéseinek záporában, nagy meglepetésére ki is értünk a mezőre. (szerinte ott olyan nem volt:P) Itt volt kedvenc borjúmtól nagy futkározás, ugrálás, szaglászás. Vissza is indultunk, addigra kutyikám energiái alábbhagytak, már nem kellett hajkurászni, sőt futkosni se akart velünk. Kicsit eltévedtünk (konkrétan nemt tudtam, h az utcák h vannak elzárva, Alma utca továbbképzés kéne. Aztán mentünk a jó irányba, és ekkora mondtam pótapámnak, h megnézhetnénk Mo mamáékat, ha már úgy is majdnem ott vagyunk. Maci és mi is innánk, az öregeket a tapasztaltakat is megnéznénk.

Be is értünk (az utcába bekanyarodva már kicsit hisztizett Aramisz a pihenőhiányért), kaptunk vizet/sört/kólát medvebocsunk leült, rengeteg vizet bepuszilt, és elnyúlt a földön, sokáig fel sem akart kelni.  Aztán feltápászkodott, és befeküdt mamáék előszobájába, onnan már tényleg nem akart mozdulni:P De aztán revettük az indulásra, és nagy léptekkel indultunk haza, de láttuk h így is el fogunk késni, a vihar gyorsabb lesz. Minden rendben ment, a vihartól és Maci gyök kettes tempójától eltekintve, mígnem egyszer csak lezuttyant (a boróka utca közepén) és nem akart felkelni, de sehogy sem.

Se unszolásra, se emelgetésre, se vonszolásra, se otthagyásra nem reagált. Próbálkozunk és vártunk egy ideig, aztán jobb lehetőség nem lévén elment Pótapám a kenguruért (Renault Kangoo nevű kisteherautónk), hogy ha mást nem, azzal megyünk haza. Én próbáltam unszolni azért Macit a mozgásra, de nem ment. Akkor sem, mikor jött az AIXM (amire van tippem, hogy kihez tartozik, mivel nem gyakori jármű), annyira sem mozdult, az állatkám, hogy az útból elmenjen, ígyhát a mopedautó kénytelen volt megfordulni, és másfele menni. Később a blöki megpróbált párszor feltápászkodni, de csak tántorgott, és visszafeküdt, szóval onnantól, hogy sikerült egy kapu elé lefekeüdnie, nem hagytam h próbálkozzon nagyon.

Majd befutott Köbüki, a nagy fémdobozzal. Nagynehezen beraktuk Macit hátra, aki ebben a műveletben nem nagyon segített. Majd hazamentünk, itt még jókedvűen beszéltünk a dolgokról. Aztán elkezdtünk komorodni, mikor itthon nem akart kiszállni a kocsiból. És nem is tette egészen hajnalig, sőt volt időszak mikor nem is reagált szinte smire, se simire, se szóra, se arra ha felemeltük a fejét. Am is csak feküdt, ivott. Elkezdtünk aggódni, de mivel elég késő volt, állatorvos nem tudtunk hívni.

Vagyis próbáltunk, de itt jöttek a dolgok, amik dühössé tettek. Állatorvosi ügyelet, ilyen van, sőt itt helyben kicsíny városunkban is van a szolgálat tanúsága szerint. Csakhogy miközben az orvosi/patika ügyelet 2 hétre van közölve, az állatorvosi valamiért csak az elmúltra. Aztán nézük neten, legutóbbi adat áprilisi. Aztán nézzük a pesit 0-24órás állatklinikákat. Egyik sem veszi fel a telót. Nagy így legyen a kutyádnak baja este.

A pozitív dolog a történetben, h kutyu reggelre összeszedte magát, jól van, úgy néz ki. De bosszant, h mi elett volna, ha ezen múlik… Mi a véleményetek a dologról?

4 Comment(s). Add a comment or Trackback

 • Mebarak  15:05 Jul 17, 2008 

  Hát ez durva. Nekünk is járt már így anno a kutyánk… de aminap halgattam a kocsiban a rádiót és az volt a téma, hogy 2 óráig telefonálgatott a műsorvezető (somogyi zoli asszem) mire elért valakit illetékes állatorvost vagy mentőt, nem emlékszem! Tehát az a durva…H hova fordulj vész esetén :S
  szegény, sajnálom!:(

 • Mebarak  17:43 Jul 23, 2008 

  hmm.. nagyon el vagy tűnve mostanában :p

 • Kiss K D  16:37 Jul 28, 2008 

  Bocsi, de jellemzően inkább plörkölök. Am meg megint ilyen ördögi kör van. Rendbe kéne rakni a design, de egyrészt amíg nem olvassák minek, de addig meg tuti nem olvassák amíg profilokra, stb ki nem rakom a linket, de azt meg csak ha normális a design. Meg kéne új skin mert ezt nem tetszik, de előbb kéne lennie egy müködőnek, ami használok. De meddig csinosítgassam, ha úgy is cserélni akarom? 😀 Meg kiírom a dolgok nagy részét plörkön magamból. De megpróbálok belehúzni!

 • Mebarak  12:24 Jul 30, 2008 

  Okés :p Csak úgy megjegyeztem! Nem minden a kinézet azért 😉 de tény, hogy sokat dob egy blogon! nagyon szép, jól alakítható témákat lehet talállni azért neten! 😉

Leave a comment ↓

Welcome back, (change)

submitting...