Stand by...

A nyári program

Újabb “kihajítás”, megyek Németország csodálatos területére nyelvet tanulni, meg hasonlók. Konkrétan Nürnbergben és július 20tól, augusztus 14ig ( a repekdések napja). Egyedül megy, Heniéknél fogok lakni, tanfolyásra fogok járni (heti 5x, 5óra kb+házi) Elméletileg részben online leszek, és am meg nem nagyon karanténab helyezett (nem úgy mint tavaly).

Am nem örülök neki, mert nem szeretem a nyelvet, nem szeretek nyáriszünetben heti 5x órára járni ( a mostan 3 alkalom is több mint elég), és szerettem volna egy nyugis nyáriszünetet. Mert az elmúlt 5 évben minden nyáron ugrott kb egy hónap, külföldön tartózkodás miatt (nyarláson kivül). Tudom ez nagyon jól hangzik, de ha hozzáveszed  a készülődést, a kötelező programokat, és azt h mások sem ülnek 2,5 hónapot egyben a lakásukban, akkor rájöhetsz, h ez pl. erősen csökkenti azt az időt, amit barátaimmal tölthetnék. Szintúgy a pihenésre, unatkzosára, dolgokkal foglalatoskodásra szánható időt is rövidíti. Ez nem tetszik, van sok előnye, és utasítanám vissza mindig, de egy szünet jól esett volna, és Németországot szívesen kihagytaom volna.

Mi a véleményed az ilyen hosszadalmas, küldöldi nyári progikról (egy alkalommal/folyamatosan)? Pro és kontra szerinted?

6 Comment(s). Add a comment or Trackback

 • Mebarak  11:36 Jul 11, 2008 

  Szerintem tök klasz dolog – ha szereted a nyelvet amit tanulhatsz, mert akkor ez öröm is – egyébként ha nem, akkor kényszer, mellesleg németet nagyon rühellem! 10 évig tanultam, magán uton is, de egyszerűen gyülöltem – így nem is lett belőle sok hasznom 🙂
  Meg ha van net… akkor már nem lehet nagy gond :))

 • Kiss K D  12:11 Jul 11, 2008 

  Hát én még kicsi vagyok, csak 5 éve tanulom így úgy, de vmi hasonló ellenszenvet érzek már most. Am üdvözöllek itt, azt hiszem kapsz oldalt egy linket, csak úgy jelzés értékkel, haszna nincs.

  Dani

 • Panka  19:14 Jul 11, 2008 

  Dani, szerintem tök jó. Mondjuk én szeretem a németet, és az angolt is és azt tudom. Azt is tudod, hogy mentem volna veled, ha nem táboroznék. Majd jövőr, nem hagylak egyedül, bár lehe, hogy idén örülsz, hogy nem megyek. 🙂

 • Kiss K D  20:00 Jul 11, 2008 

  Hát Panka erre most nem tudnék egyértlemű választ adni:D. Van mikor olyan kedvedben vagy, h örülnék ha jönnél, van mikor az ellenkezője.

  Dani

 • Mebarak  09:34 Jul 12, 2008 

  Húha! Miért mi történt, hogy örülnie kellene, hogy egyedül megy?:) Üzemi titok?:)
  Köszi a link ajánlást Dani – viszonzom én is akkor!:)

 • Kiss K D  17:08 Jul 12, 2008 

  Szerintem smi titok nincs ebben. Osztálytársak vagyunk, és van h jól kijövünk, van h nem igazán illik össze a stílusunk, és nem bírjuk egymást tolerálni. Szerintem. Szerinted Panka?

  Dani

Leave a comment ↓

Welcome back, (change)

submitting...