Stand by...

4 vagy 8 évnek vége

Vége a törökös “alsós” pályafutásomnak, és elméletben az általános iskolainak is most lenne, ámde én ugye 8 osztályos gimibe járok. Azért ma írok erről, mert ma volt az évzárónk.

Sok minden záródott ma, ezzel kezdem. Elsőként a fentebb felsorolt elméleti “címek”. Befejeztem négy éves latin tanulmányaimat is, aminek kapcsán több érzés kavarog bennem. Örülök h végre vége, sokszor elegem volt belőle, ám néha hiányozni fog, és rémisztő belegondolni, h négy évig azért elég sokat  foglalkoztam vele, és innentől se használni nem fogom a konkrét tudást, se gyarapítani, se smi. Rajz se lesz ez ideig, de ez maximum örömet okoz. Lesznek még személycserék, egyről mindjárt egy külön bekezdést olvashattok, a többi: Latinunk ugye nem lesz, szóval (egy időre) elbúcsúzunk Balázs bától (UB). Voltak problémáim vele, de úgy érzem erre ez évre sokat javult a megítélésem róla, és az Ő viselkedése is. Köszönöm neki a 2 éves okítást.  Mivel jövőre németspeces leszek (lásd később), ezért minket, a nagy valószínűséggel faktos csoportot kapja Betti néni, ez azt jelenti, hogy 4 év matekóra után nagy eséllyel nem tanít már többet Marika néni. Sok hibáját fel lehet sorolni, de én köszönöm neki is a 4 éves oktatást amivel szerintem jó alapot adott. Luca nénitől is búcsúzom a következő bekezdésben kifejtett ok miatt. Őszintén szólva nem szeretem az óráit, de mint ember, általában kedvesnek tartom.

Na igen, és akkor a leglényegesebb, és legfontosabb. Tibi bá nem tanít többet föcit nekem, ami cska a kisebb probléma, habár nála jobb tanárt nem fogok kapni ebből a tantárgyból. A nagyobbik gond, hogy többé már az osztályfőnököm sem lesz, és ilyen sem lesz többet. Az utóda Erzsike néni lesz, nem akarok jósolni, ezt már megtettem többször, ám abban biztos vagyok, hogy nem lesz jobb mint Tibi bá, és abban is, hogy egy nagy hiba lecserélni. Erről is kifejtettem már többször a véleményem. Igaz tanítani többet nem fog, mégha velünk is jön táborozni, csereprogramozni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy sokat fogok még vele beszélgetni, hasonlóan mint eddig néha. Ezzel a szokással nem akarok felhagyni, mert jó, vicces és sokszor tanulságos, és egyébként pedig Tib(s)i bácsihoz hasonló kategóriájú embert nem nagyon ismerek. Mármint a köztünk lévő kapcsolat alapján.  Sajnálom ezt a cserét, és szerintem nem jó lépés, de ahol cska tudom, megpróbálom majd áthidalni.

A másik későbbre halasztott téma, azaz a németspec lesz most kifejtve. Jövőre osztály egyik felének 6 angol, 3 német órája , a másiknak 6 német, 3 angol lesz elvileg. Na már most én különböző okokból németes lesz, ami azt jelenti kicsit újabb lesz a csoportom, és a matek tanárom, angol tanárom elvileg megmarad. Ettől a sok némettől kicsit óckodom, de majd cska túlélem valahogy, a tanárváltást szerintem tűrni fogom, az új csoportok érdekesek lesznek ellenben.

Egy érdekes változás még, ami a gimivel jár, hogy lesz évfolyamunk. Kivánics leszek milyen emberkék jönnek, hallottam már jót, és rosszat is, majd meglátjuk. De azt leszögezem, hogy gólyavatódás alól felmentem magam, nincs miért avatódnom, jövőre lesz az 5. évem amit itt húzok le.

Azt hiszem ennyit akartam, ha mégsem majd még leírom, tessék kommentelni.

ui.: Jah, az már ki is maradt helyzetjelentés szintjén, hogy a bizonyítványom kitűnő, szorgalom, magatartás 5-5, általános nevelőtestületi dícséret, mint kiderült tantárgyanként 8 db. Smilyen díj és kettővel kb. kevesebb D mint amennyi kellett volna, ezért mérges vagyok magamra, na majd jövőre lesz ez még így se …

4 Comment(s). Add a comment or Trackback

 • bociszemű  19:08 Jun 29, 2008 

  jó.jó. 😀
  viszont az ui. .. 😛
  najóó. nem gonoszkodok, mert szeretem a Danit. 🙂

 • Kiss K D  20:09 Jun 29, 2008 

  Hát már bocsi, de így van. Se stréber se hasonlók nem vagyok, ezt már kifejtettem.

  Ám annak örülök h szereted az ént. 😀

  Dani

 • Dave  18:36 Jul 09, 2008 

  Dani ez a vége nekem sok most nem mondok rá semmit… amúgy így tovább:P^^

 • Kiss K D  20:46 Jul 09, 2008 

  Ebbe a végébe nem kell belekötekedni, így sikerült 😀

  Dani

Leave a comment ↓

Welcome back, (change)

submitting...