Stand by...

Nyomorult valami

Pénteken hazaestem, és használni akartam kis számítógépemet, de ez nem sikerült. Már egy ideje játszottam, hogy bootol, windows elkezd tölteni, és bejenetkező képernyő elött újraindul. Majd “legutóbbi müködőképes konfiguráció betöltése”. Ezután már beszenvedi magát a winfos, és megy. Na most nem ment… Mivel szombaton sportnap, napoltam a témát.

Sportnap után morcizás, mégtöbb próbálkozás, de reménytelen. Na akkor jön a lendület, hogy vinyót ki, rackbe be, cuccost másik particióra pakol… Na igen itt jönnek a gondok … Apum ti. mindent kipakolt az új rezidenciára, minden szerszámot, egy kalapács, és egy drótkefe maradt itt kb. Még a saját rejtett kis csavarhúzóm is ott maradt múltkor, mikor rendszergazdaként szerepeltem az éjszaka közepéig. Ezután jött a barkács, tudjátok, sima műszerészcsavarhúzó(nem lehet rendesen megfogni)+kombinált fogó(amit véletlen elraktam)+bénázás –> racsnis csillagcsavarhúzó gépszereléshez. Na de ez nem erre való, nem volt túl müködőképes … Közben teló apumtól, hogy erre jár mindjárt Kati, nem megyünk? Mentem, összeszedtem a cuccost, vittem teljes szervízfelszerelést(monitor+bill+a gépem+CD, stb)

Vasárnap gépet szépkap … Hát ez érdekes kör volt, még azokkal a jó kis béta csavarhúzókkal is(állati jók, összehasonlíthatatlan a gagyi szarokkal, ilyen kell nekem, az asztallábra helyezett vinyómágnesekkel, hogy mágneses legyen a hegye mikor kell..), a gond ott volt, hogy vki random módon pakolta a gépbe a metrikus és lemezcsavarokat(megtanultam ezeket is felismerni), ezzel elért pl olyan dolgokat, hogy gajravágta a menetket a vinyómban. Egyéb érdekesség hogy idióta házamban a merevlemez úgy kiszerelhető, hogy ha többek között az ide kábelek egy részét, és az összes RAM modult kiszeded. Ez megvolt, mellékesen kiszaladtam a géppel a kompresszorhoz, és pár kiló port távolítottam el a gépből.

Ja és egy olyan dolgot is megejtettem, hogy megcseréltem a rackemet, és a DVD meghajtóimat, hogy külön IDE kábelre mehessenek az oktikai meghajtók, és a merevlemezek. Ezzel is volt egy két probléma, rövid IDE kábel, és lemezcsavar a rack keretben, ami nagy gányolást, és egy egyik oldalon nem igazán csavarozható keretet eredményezett.

Miután rakcbe raktam kedvenc adatkáim tárolóját, madj ezt apum gépébe helyeztem, és átmentettem a fontos dolgokat másik particióra, összeraktam a gépet, és nekiálltam (volna) a telepítésnek. Volt egy újabb buktató, (mint utólag rájöttünk) meglökhettük az alaplapon lévő gombelemet, és ezért egy olyan üzenetet kaptam bootoláskor, ami a CPU használhatatlanságára utalt. Ezt sikerült orvosolni, egy kis bios turkálással, stb. De ezután jött az igazi meglepetés. A gép müködött … Ezért nem is áltam neki sebtiben újrarakni. Hazahoztam, itt megint nem ment. Gondoltam egy érdekeset, és sorba lehúzogattam a külső eszközöket, így “kilogikáztam” hogy a HP psc 2210 es nevű nyomtató, vagy az ahhoz tartozó USB kábel nélkül minden jó

Tanulság: 3 napot szívtam egy nyomorult USB miatt. De nem baj, legalább hardwaresen tisztább a gép, és szünetben lesz egy lélekápolás is, ráfér már szegényre. Azt is elhatároztam, hogy ha egyszer új gép lesz, alaposan megválasztom a házat, és figyelek, ki mit, és hogyan
gányol bele.

0 Comment(s). Add a comment or Trackback

Leave a comment ↓

Welcome back, (change)

submitting...